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2018 "BIN 389" Cabernet Shiraz

Flagge Rotwein
Weinart: Rotwein
Rebsorte: 57% Cabernet Sauvignon, 43% Shiraz
Flagge Australien
Land: Australien
Region: South Australia
Stilistik: vollmundig & kräftig, strukturiert
Ausbau: Barrique, davon 33% neu
Geschmacksrichtung: trocken
Alkoholgehalt: 14,5% Vol.
Trinktemperatur: 15-18°C
Säuregehalt: 7,1 g/l
Suckling 97 /100
Vinous 94 /100
Wine Spectator 92 /100
Parker 93 /100
Allergene: Sulfite,  Abfüllerinformation

79,00 €*

Inhalt: 0.75 Liter (105,33 €* / 1 Liter)

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Produktnummer: 3572
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Michael Grimm

Diese Cuvée aus Cabernet Sauvignon und Shiraz schafft es, eine unglaubliche Vielschichtigkeit vorzuweisen. Fundament des Weines sind reichhaltige, fruchtige Aromen von Zwetschgen, Brombeeren und Sauerkirschen. Die Lebendigkeit des Weines ist dem Anteil von Cabernet Sauvignon zu verdanken. Die würzige Kraft hingegen lässt sich auf den Shiraz-Anteil zurückführen. Beide zusammen ergeben eine wunderbare Harmonie, die aufgrund des ständigen Wandels des Weines stetig spannend bleibt. Der BIN 389 ist ein geschmeidiger, wendiger Wein mit frischen griffigen Tanninen. Ein großartiger Rotwein, der niemals langweilt!
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Vinous

94 POINTS
Deep violet color. Cherry-cola, cassis, pipe tobacco, coconut and cured tobacco on the highly perfumed, smoke- and spice-accented nose. Sappy and impressively concentrated, offering an array of red and dark fruit preserve and spice flavors and hints of licorice, mocha and candied flowers. Closes very long and gently chewy, with resonating spiciness and slowly building tannins that add subtle grip.

- Josh Raynolds (2021)
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James Suckling

97 POINTS
A blend of 57% cabernet sauvignon and 43% shiraz, this has a very impressively complete feel, a hallmark of the 2018 vintage wines, and there’s a myriad of characters with cabernet’s cedary and gently herbal notes sitting atop a core of rich red-plum and dark-berry shiraz fruit aromas. So integrated. The palate has a very silky texture, so plush and polished with a wealth of rich and intense dark-plum, dark-berry and blackcurrant flavors. The oak is completely soaked with ripe, fresh fruit. This is a great Bin 389. Drink over the next two decades. Screw cap. (2020)
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Wine Spectator

92 POINTS
Polished and generous, oozing with details of blackberry pie, Earl Grey tea, black licorice, star anise and dried lavender, with more savory notes of cigar box, rosemary, cassis and black pepper. Accents of cream soda and salted caramel linger on the finish. Cabernet and Shiraz. Drink now through 2032. 18,086 cases imported.

- MW (2020)
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Parker – Wine Advocate

93 POINTS
Hints of toasted coconut accent big cassis aromas on the nose of the 2018 Bin 389 Cabernet Shiraz, which is a 57-43 blend this vintage. Full-bodied, with cherry flesh complementing the sterner cassis and tobacco notes, it's supple enough to be approachable now, yet with the concentration and requisite dusty tannins on the long finish to support more than a decade of aging.

- Joe Czerwinski (2020)