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2006 Champagne Clos Saint Hilaire

Flagge Schaumwein
Weinart: Schaumwein
Rebsorte: 100% Pinot Noir
Flagge Frankreich
Land: Frankreich
Region: Champagne
Stilistik: feinperlig, mineralisch, aromatisch, fruchtbetont
Ausbau: traditionelle Flaschengärung
Geschmacksrichtung: brut
Alkoholgehalt: 12,5% Vol.
Trinktemperatur: 5-7°C
Zusatzinformation: Ausbau des Stilwein im Holzfass
Suckling 99 /100
Parker 95+ /100
Allergene: Sulfite,  Abfüllerinformation

459,00 €*

Inhalt: 0.75 Liter (612,00 €* / 1 Liter)

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Produktnummer: 4870
Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Das Aroma dieses Champagners ist äußerst intensiv. Geprägt von saftig-süßen Mirabellen und Kirschen, kann man sich kaum satt riechen. Am Gaumen macht der Champagner seinem eigenen Bouquet alle Ehre. Er ist cremig und doch frisch. Die Frische verleiht dem Champagner eine beeindruckende Großzügigkeit. Im Vordergrund stehen Aromen von Orangenzeste, Apfel, Feige, Walnuss und Bourbon-Vanille. Im Abgang ein Hauch von Pfeffer und Meersalz. Eine wunderbare Vielfalt an präzisen, komplexen Aromen, die Freude beim Trinken machen!

james_suckling

James Suckling

99 POINTS
Baked raspberries, salted yellow plums, figs, walnuts, orange zest, mahogany and some toasted vanilla on the nose. Medium-to full-bodied with beautifully integrated, very fine bubbles. Dry, with exciting and unique white-pepper and sea-salt notes. Seamless. So harmonious. Salty and spicy clove notes evolving at the end. Amazing precision. Single parcel pinot noir, 100% vinified in oak barrels. No malo. 2g/l dosage. Disgorged November 2020. 6,750 bottles. Drink or hold. (2006)
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

95+ POINTS
Disgorged in November 2020 with two grams per liter dosage, Billecart-Salmon's newly released 2006 Brut Le Clos Saint-Hilaire is showing well, unwinding in the glass with aromas of pear, mirabelle plum, dried fruits, walnuts, bee pollen and spices. Full-bodied, layered and vinous, it's a concentrated, muscular young wine, allying maturing flavors with broad structural shoulders and racy acids and concluding with a long, resonant and slightly mordant finish. From a parcel planted in 1964 and vinified entirely in oak, this is a powerful Champagne of considerable presence that needs some more time on cork to unwind and round out.

- William Kelley (2022)
Billecart-Salmon_Logo
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