Zum Hauptinhalt springen
30 Jahre Erfahrung persönliche Beratung schnelle Lieferung exklusive Weine
Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Jane Anson: 95 Punkte

"Concentrated ruby, purity of fruit expression, chalky tannins with redcurrant and raspberry, lift and juice, white pepper spice, the team here manages to capture the best of the vintage and this is a wine with ageing ability and a quiet sense of joy. 3.36ph, 7% press wine in here, more than usual, using 114h half barrels for the press wine, long slow harvest. Josèphine Duffau Lagarosse co-owner and winemaker. 40% new oak (compared to 70% in 2022, for example), Axel Marchal and Julien Viaud consultants." (04/2025)


Yves Beck: 94-95 Punkte

"40 % neues Holz und 7 % Presswein für den Beauséjour 2024. Im Jahr 2024 war Ausdauer gefragt. Sobald die Saison begann, gab es immer wieder Herausforderungen und wir mussten ständig auf der Hut sein, um auf den Mehltaudruck reagieren zu können. Die Vegetation war lang, die Reben wuchsen lange und es mussten wichtige Entscheidungen bezüglich des Entknospens oder Entlaubens getroffen werden. Bei der Weinlese waren wir 50 Personen (gegenüber den üblichen 30), und es wurde im Vorfeld viel Arbeit beim Sortieren geleistet, direkt am Rebstock und dann im Keller mit zwei Sortiertischen und einer densimetrischen Sortierung. Am Ende lag der Ertrag bei 28 hl/ha. Das Bouquet offenbart sich mit Subtilität. Es zeigt die Frische des Jahrgangs und des Cabernet durch Noten von Pfingstrosen, ergänzt durch den Duft roter Beeren. Der Wein ist im Auftakt leicht cremig und entwickelt dann einen geradlinigen und feinen Charakter. Er hat Temperament und kann auf die Unterstützung von strukturierenden und bestens eingebundenen Tanninen zählen. Ein eleganter, vollendeter und langanhaltender Wein. Er kann bereits in seiner Jugend genossen werden, verfügt aber auch über ein gutes Reifepotenzial im Keller. Genau das, was die Märkte verlangen!" (04/2025)

vinous_greyscale

Vinous

92-95 POINTS

The 2024 Beauséjour is a wine that perfectly embodies the style of the year. A Saint-Émilion with no hard edges and exquisite balance, Beauséjour is an absolute delight. Dark-toned fruit, lavender, menthol and espresso open first, followed by a kick of savory Franc overtones that lend energy. Fine, polished tannins support the subtle yet understated finish. Beauséjour is one of the more delicate 2024s in Saint-Émilion, but there is no lack of depth. The blend is 72% Merlot and 28% Cabernet Franc, with 7% press wines.


- Antonio Galloni (04/2025)

james_suckling

James Suckling

95-96 POINTS

Lots of energy, showing pure black cherries, dried violets and citrus character that follow through to a medium body with very integrated tannins that give length and verve. A blend of 72% merlot and 28% cabernet franc. (04/2025)

jeb_dunnuck

Jeb Dunnuck

94-96 POINTS

The 2024 Château Beauséjour (Duffau-Lagarrosse) is 72% Merlot and 28% Cabernet Franc aging in 40% new oak, with the balance in once-used barrels. Black raspberries, classic limestone minerality, violets, and smoky tobacco all shine here, and it's a remarkably pure, medium, almost medium to full-bodied Saint-Émilion that has remarkable tannins, perfect balance, and a great finish. It's not going to make you forget the 2022, 2020, or 2019, but it's a gorgeous 2024 that I'd be happy to have in the cellar. (05/2025)

Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

90-93 POINTS

A blend of 72% Merlot and 28% Cabernet Franc, the 2024 Beauséjour (Duffau Lagarrosse) reveals aromas of rich blackberries, spices and plums, followed by a medium to full-bodied, ample and lively palate that's pure and bright, with attractive energy and transparency, concluding with a long, saline finish. Yields were a modest 28 hectoliters per hectare, harvested between 23 September and 7 October, and an unusually high percentage of press wine contributes additional mid-palate density.


- William Kelley (04/2025)

beausejour_logo
Château Beausejour

Auf dem Plateau nahe der Stadt Saint-Émilion befindet sich das Weingut Château Beauséjour Duffau-Lagarrosse. Ursprünglich war das Weingut im Mittelalter ei ...