Jane Anson: 98 Punkte
"Such confidence and character on display in this wine, and these were the years when all the work of the new team under Bruno Borie began to seriously come on line. Sculpted and richly spiced, with cloves, aniseed, fennel, edges of creme de cassis, beautiful depth to the fruit, walking the line of full ripeness that is such a signature of the generous 2009 vintage without sacrificing mint leaf and slate freshness. Harvest September 23 to October 9. 100% new oak." (04/2023)
Falstaff: 97 Punkte
"Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Etwas verschlossen, feine Edelholzwürze, reifes Waldbeerkonfit und Orangenzesten klingen an, dunkle Kirschen, ein Hauch von Nougat, öffnet sich mit Luft langsam. Komplex, saftig und extraktsüß, reife Kirschfrucht, feine, sehr gut eingebundene Tannine, mineralisch-salzig im Abgang, verfügt über sehr gute Länge, weiteres Potenzial für Jahrzehnte, wirkt dank seiner perfekten Balance relativ leichtfüßig, kann bereits geöffnet werden, sollte aber im Idealfall noch fünf bis zehn Jahre weiterreifen dürfen." - Peter Moser (02/2020)
Decanter: 98 Punkte
"Powerful and tightly knit, this will need another three or four years to really get going. Its beautifully plush black fruits are already showing their hand however, and the dark chocolate and liquorice root touches are in full song. It has chewy tannins of great quality on the mid-palate that blindfold you a little as you travel through the wine, with a lick of gourmet grilled cedar giving an exuberant finish." - Jane Anson (02/2019)