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2017 Grange "BIN 95"

Flagge Rotwein
Weinart: Rotwein
Rebsorte: 100% Shiraz
Flagge Australien
Land: Australien
Region: South Australia
Stilistik: vollmundig & kräftig, voluminös, strukturiert
Ausbau: 18 Monate im Barrique
Geschmacksrichtung: trocken
Alkoholgehalt: 14,5% Vol.
Trinktemperatur: 15-18°C
Säuregehalt: 7,0 g/l
Suckling 96 /100
Vinous 97 /100
Wine Spectator 98 /100
Parker 96 /100
Allergene: Sulfite,  Abfüllerinformation

649,00 €*

Inhalt: 0.75 Liter (865,33 €* / 1 Liter)

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Produktnummer: 6932
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Michael Grimm

Der Grange 2010 ist eine Cuvée aus 4% Cabernet Sauvignon und 96% Shiraz, welche das Glas in ein dunkles Rubingranat mit violetten Reflexen eintaucht. Dieser Wein ist ein wunderbarer Mix aus den vielseitigsten Gewürzen: Das Fundament legen die lebendigen, vollmundigen schwarzen Früchte, zu diesen kommen dann Bourbon-Vanille, Kardamom, Eukalyptus, Petersilie und Kokos sowie frische Feigen hinzu. Die Tannine sind konzentriert und gleichmäßig. Ein unglaublich frischer und würziger Wein, der auch eine cremige, salzige Nougatnote im Abgang zu bieten hat. Eine beeindruckende Geschmacksexplosion in alle Richtungen. Dies ist ein Wein, der ein großes Zukunftspotenzial für viele weitere Jahre vor sich hat!
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Vinous

97 POINTS
Opaque, bright-rimmed ruby. Highly pungent, smoke- and mineral-accented aromas of cherry pit, violet candy, cured tobacco, savory herbs, coconut and exotic spices on the kaleidoscopic nose. Shows superb clarity and spicy lift to its spice-laced bitter cherry, cassis, blueberry and floral pastille flavors, which take on black cardamom, menthol and cola nuances as the wine slowly stretches out. Shows superb delineation and spicy thrust on the youthfully tannic finish, which features resonating cherry, blue fruit and floral notes.

- Josh Raynolds (2021)
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James Suckling

96 POINTS
This starts with a deeply spicy and brooding nose that packs plenty of (100% new) American oak, some smoked vanilla and ripe dark plums and berries. The palate has a youthful, astringent feel with sinewy oak tannin and deep plum and dark-berry flavors, carrying a big frame of fruit extract. Big, round berries strive towards boldness. A blend of Barossa Valley and McLaren Vale. 100% shiraz. Drink over the next two decades. (2021)
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Wine Spectator

98 POINTS
Memorable, complex, aromatic and explosively deep, with a mix of palo santo, dark chocolate, black olive, espresso and hazelnut butter. The pure fruit at the core is a mix of ripe huckleberry, boysenberry and wild blackberry, with dense but polished tannins. Savory notes of dried rosemary and sage, cigar box, dried apricot and sandalwood linger on the epic finish. Drink now through 2045. 289 cases imported.

- MW (2021)
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Parker – Wine Advocate

96 POINTS
Strongly marked—as always—by its 100% American oak elevage, the 2017 Grange backs up the cedar and vanilla notes with ample blackberry and cassis fruit. Full-bodied, ripe and almost decadently creamy in the mouth, it's loaded with substance, concentrated and rich, yet—in the context of Grange—relatively light and elegant-seeming on the finish. Only the seventh-ever Grange to be exclusively Shiraz, it originates from Barossa Valley (86%) and McLaren Vale (14%); Shiraz from other growing regions in South Australia failed to make the grade this year.

- Joe Czerwinski (2021)