Yves Beck: 94-96 Punkte
"Tropische Nuancen mit Düften von frischer Ananas, Mango, Passionsfrucht und Nektarine. Salzig und leicht cremig im Auftakt, vereint dieser Wein Begeisterung, Temperament und Eleganz. Er ist ausdrucksstark im Auftakt und wird von einer prägnanten Säure unterstützt, die sowohl strukturierend als auch animierend wirkt. Ein mundender, subtiler, langanhaltender und harmonischer Wein, der überzeugt, mitreißt und erfrische. Ich denke, er passt bestens zu Tisch, aber auch davor oder sogar danach. Aile d’Argent ist schon immer aus eigener Kraft geflogen; in seiner Entwicklung im Laufe der Jahre hat er sich vom Propellerflugzeug zum Überschalljet entwickelt!" (04/2025)
Decanter: 94 Punkte
"Bright lemon and lime destinies on the nose with some white acacia floral scents too. Green grapes, crisp bramley apples and white peach. Piercing brightness but then softens with a peach and apricot element. Focussed and taught but there’s gorgeous hints of pineapple as well as some wet stone minerality that really cleans the palate at the end. It’s definitely got a bitter vein with grapefruit pith but I like the upfront nature. Racy but still with mouthfeel to counter the acidity. A hint of oily, waxiness brings the breadth too. It makes you smile at the end. Perfect to drink with oysters. Ageing 45% new barrels, nine months. 3.05pH. 6.5% malolactic fermentation, four more weeks of batonnage to balance the brightness with richness." - Georgina Hindle (04/2025)
Jane Anson: 94 Punkte
"Beautiful aromatics, this is a gorgeous wine, with white peach, pear, lemon peel, capsicum, sage spices, gunsmoke, apple orchard. Extremely elegant and finessed, builds through the palate, a slow slow build that layers on grated ginger, lemongrass, white pepper, cold ash, gunsmoke... sublte layers that set it apart. Harvest 9 to 20 September. 3.05 pH. 45% new oak. Just 6.5% malolactic only on Sauvignon Blanc, with more lees stirring than in a normal year." (04/2025)
Falstaff: 94 Punkte
"Helles Goldgelb, silberfarbene Reflexe. Zart nach gelber Tropenfrucht, Nuancen von Mango und Birne, ein Hauch von Blütenhonig, kandierte Limetten sind unterlegt, einladendes Bukett. Saftig, elegant, weiße Tropenfrucht, finessenreiche Struktur, ein Hauch von Stachelbeeren, ein sehr balancierter, frischer Speisenbegleiter, bereits sehr verführerisch." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 93 Punkte
"Mittleres Goldgelb, im Duft mit exotischen Früchten, Litschi, Minze, Holunderblüten und Cassis; cremiger Auftakt, perfekt reife Frucht, mittlerer Körper, lebhafte Säure, der Wein hat Zug, Frische, endet salin auf exotische Früchte und eine pfeffrigen Note." (04/2025)
The Drinks Business: 94-96 Punkte
"Lovely floral aromatics and a freshness that used never to be very present in this wine. Bright, crisp, dynamic and very lifted. A wine of incredible impact, intensity and purity. We talk often of the acidity cutting the far, here the richness prevents the acidity from dominating, giving it a frame. Fresh and fluid and radiantly vivid and vibrant. Linden. Peach. Pear. Elderflower. White grapefruit. Guava. So divinely glassy and crystalline in texture. Wondrous, and so different to how it used to be." - Colin Hay (04/2025)
Weinwisser: 18/20 Punkte