Yves Beck: 95-96 Punkte
"Die Finesse des Bouquets spricht Bände über die Ambitionen, die der Komplexität und Subtilität gewidmet sind. Die Nuancen von Pfingstrosen bilden eine einladende Symbiose mit den Düften von Kräutern, Minze und roten Beeren. Am Gaumen wird der Wein von seiner Struktur bzw. von der Frische sowie von samtenen Tanninen getragen, die eine wertvolle und elegante Unterstützung bieten. Ein mundender, präziser und langanhaltender Wein, der auf Finesse setzt." (04/2025)
Jane Anson: 92 Punkte
"Soft ruby in colour, medium intensity, rose petals on the nose, light, fragrant and delicate, red fruits, wild strawberries, white flowers, really pretty and well handled. 42 hl/ha yield, 30% new oak for ageing. Tasted twice, good quality. Harvest 25 September to 5 October. 30% new oak." (04/2025)
Falstaff: 93 Punkte
"Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, breitere Randaufhellung. Feine Kräuterwürze, schwarze Waldbeeren, Brombeeren, zarte Lakritze, kandierte Orangenzesten. Feine Textur, rote Waldbeeren, gute Frische, reife, seidige Tannine, ein Hauch von Süße im Nachhall, bereits gut entwickelt und zugänglich." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 96 Punkte
"Dunkles Rubinrot, violette Reflexe; tiefgründige Nase, was für ein schöner Duft, klar und rein wie ein Bergbach, Brombeere, Kirschen, Cassis, Veilchen, schwarze Schokolade; klar und rein am Gaumen, knackig, frisch, die Frucht wird von Massen an feinen, pudrigen Gerbstoffen umhüllt, der Wein zeigt Energie, Finesse und eine grosse Länge, endet sehr mineralisch. Hervorragend in diesem Jahr. Klarer Kauftipp." (04/2025)
The Drinks Business: 92-94+ Punkte
"Picked late despite the risk of botrytis. Pretty and very open aromatically with an intense peony florality. A little mimosa too. Some rose petals. A very dark fruit – black cherry and black berry and bramble, all plump and al dente. Cassis with aeration. The slow extended extraction was important as was the densimetric sorting. There’s a lovely very natural sweetness on the attack and then the glorious blueberry and violet notes from the Cabernet Franc breaks through the surface, bringing energy and lift. Grippy, sapidity-releasing beady calcaire tannins complete the picture." - Colin Hay (04/2025)
Decanter: 92 Punkte
"Fragrant floral scents and red summer berries on the nose. Expressive and open. Generous and friendly, this has a soft chew with lively acidity and salty edges to the tannins. It’s a little compact and tight, but there’s good definition and a great texture that suggests a good structure and potential for the future. Fruit has lovely purity with mouthwatering acidity but it fades quite quickly in favour of the crushed stone, salty, graphite elements. Clarity and precision. Not a blockbuster, missing a touch more density, but it’s elegant and finessed with great extraction! Ageing 30% new oak barrels." - Georgina Hindle (04/2025)
Weinwisser: 18,5/20 Punkte