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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm


Jane Anson: 92 Punkte 
"A step up in terms of concentration and structure, blackberry, cassis bud, raspberry leaf, slate, crayon, good stretch out through the palate, enjoyable. First full vintage in the new cellar here. Jose Sanfins director, Tristan Le Lous owner, 60% new oak, new winery fully completed as of this vintage." (04/2025)

Falstaff: 92 Punkte 
"Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Frische Waldbeeren, ein Hauch von Kirschen, Veilchentouch, zart nach Mandarinenzesten. Saftig, dunkle Beerenfrucht, frisch, reife Tannine, gut anhaftend, zeigt einige Länge und Potenzial." - Peter Moser (04/2025)

Vinum: 95 Punkte 
"Leuchtendes Rubinrot; subtile Röstnoten über Cassisbeeren, blitzsauber, würzig und floral, ungemein verspielt und sehr komplex; erstaunlich vollmundig im Auftakt, baut Druck auf, bleibt elegant, feinkörniges, seidiges Tannin umgarnt die Frucht, energetisch, vertikal, langanhaltend und mit ausgezeichneter Harmonie. Gehört dieses Jahr zum Besten, was Margaux zu bieten hat." (04/2025)

Yves Beck: 95-97 Punkte
"Das Bouquet von Cantenac-Brown ist sehr frisch und fruchtig. Nuancen von Sauerkirschen, Himbeeren und Erdbeeren bilden eine wunderbare Symbiose, die ideal durch subtile Reifungsnoten gestützt wird. Die Dichte des Auftakts kündigt einen vollendeten und kraftvollen Wein an. Er ist mit lieblichen, feinkörnigen Tanninen und einer präzisen Säure versehen, die ihm Knackigkeit verleiht. Das ist ein gutes Omen in einem insgesamt breiten Kontext! Ein imposanter, langanhaltender und überzeugender Wein." (04/2025)

The Drinks Business: 92-94 Punkte 
"Closer and closer to its near neighbour in density, the softness and quality of its tannins and the succulence of the mid-palate, but a little fresher and more aerial and lifted in personality. It’s also characterised by a slightly different florality – more gladioli and wisteria, a little rose petal. The frame is a little narrower, but that accentuates the feeling of depth and gravitas. Very sapid on the finish. Lovely. Impressively substantial for the vintage and very finely judged." - Colin Hay (04/2025)

Weinwisser: 18/20 Punkte
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Vinous

92-94 POINTS
The 2024 Cantenac Brown is a classic wine from the château. Even in this vintage, all the signatures are present. Opulent dark fruit, new leather, incense, cloves, new leather and chocolate are dialed up. Technical Director Jose Sanfins and his team did a terrific job capturing all the elements of the house style, which is about as strong a compliment as is possible in this vintage. The 2024 will be fascinating to taste in a vertical some years down the road. New oak is 60%. Tasted two times. - Antonio Galloni (04/2025)
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James Suckling

93-94 POINTS
A velvety, densely fruited red with a delicate texture. Cherries and some pine needles on the nose. Medium-bodied with fine-grained tannins. Silky and delicious with some more berry and chocolate character on the finish. (04/2025)
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

90-93 POINTS
The 2024 Cantenac Brown was cropped at a very low 16 hectoliters per hectare and represents 52% of the estate's production. The new winery's battery of smaller tanks made it possible to isolate sub-parcels to attain more homogenous maturity. Offering up aromas of cassis, violets and pencil shavings, it's medium-bodied, with good density and concentration, built around sweet tannins and integrated acids. It's a blend of 70% Cabernet Sauvignon, 27.5% Merlot and the balance Cabernet Franc and Petit Verdot. - William Kelley (04/2025)
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