Yves Beck: 94-96 Punkte
"Das frische Bouquet von Clinet offenbart Nuancen von Eukalyptus, schwarzer Johannisbeere und Brombeere, ergänzt durch einen Hauch von Kräutern. Der Wein ist leicht cremig im Auftakt und wird von samtenen und frischen Tanninen gestützt. Feine Bitternoten konsolidieren das Finale, gemeinsam mit der Säure, die strukturierend und erfrischend wirkt. Ein mundender und charmanter Wein!" (04/2025)
Jane Anson: 92 Punkte
"Rich sweet damson and raspberry fruit, vanilla bean, caramel, the gourmet side of Pomerol is checking in, which we have missed in many, the tannins are sleek and well extracted, no dilution through the palate, good job. No need to wait too long - a good introduction to this property. 35hl/ha yield. Ronan Laborde owner. Tasted twice." (04/2025)
Falstaff: 92 Punkte
"Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Scheues Bukett, schwarze Kirschen, Nougat, Gewürze, verhalten. Saftig, süße Textur, reife Pflaumen, dezentes Säurespiel, schokoladige Nuancen, zarte Röstaromen im Rückgeschmack, ein kräftiger Speisenbegleiter." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 94 Punkte
"Tiefes Rubinrot; komplexe Nase nach Brombeeren, Johannisbeeren und Veilchen, dazu markante Röstnoten, Kräuterwürze; dichter Gaumen, ziemlich kompakt, baut Druck auf, hat Struktur; sehr saftig, mit wunderbarer Länge. Finesse, Schliff, Präzision. Kann reifen."
Decanter: 93 Punkte
"Delicate floral and inky aromas. Smooth and so supple, great energy, vibrancy and lift straight away. Cool and so silky but with slightly fleshy tannins joined by bright acidity that gives this a fun and expressive palate. Characterful and nicely balanced with salty tannins on the finish. Sleek and really well made with energy and focus. Really leans into the vintage but accessible and fresh. Totally moreish. A yield of 35hl/ha." - Georgina Hindle (04/2025)
The Drinks Business: 93-95+ Punkte
"This I really like. It’s very true to its identity and also to its terroir signature, if actually a little closer stylistically to L’Eglise-Clinet than it used to be. Intensely floral, with beautiful notes of violet and essence of violet. A touch of dark chocolate. Black cherry, blueberry and walnut oil. Toasted brioche. Cedar, cedar and more cedar. I love the aromatics. On the palate it’s more ample on the attack than as it evolves, with the tannins, always beady and grainy, taking the fruit in charge. That gives this quite a dynamic sense of structure missing in all but the best wines of the vintage. Really excellent. A great success. Approachable young but with considerable aging potential." - Colin Hay (05/2025)
Weinwisser: 18+/20 Punkte