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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Jane Anson: 97 Punkte 
"Delivers texture and flesh, love the aromatics that are sweet without being heavy, this has restraint and carefully-measured fleshy fruits, nectarine, pineapple, white peaches, lime zest, gunsmoke, perfectly-judged acidities. One of the wines of the vintage, great stuff from Philippe and Aline Baly." (04/2025)

Falstaff: 96 Punkte 
"Mittleres Gelbgold, silberfarbene Reflexe. Frische Tropenfrucht, weiße Frucht, floraler Touch, feiner Blütenhonig, angenehme Wiesenkräuterwürze. Saftig, seidig und elegant, reifer Pfirsich, frische Struktur, bleibt lange haften, ein Zukunftsversprechen." - Peter Moser (04/2025)

Vinum: 96 Punkte 
"Gewohnt still, etwas scheu, man sucht, man findet, Zitronenzesten, Zartbitterorangen, Pinienharz, feuchter Stein; gradlinig am Gaumen, delikate Frucht, baut Druck auf, zeigt Opulenz und eine hervorragende Säure, welche die Süsse kontert; im Abgang von ausgezeichneter Länge, mit zitrischen Rückaromen und salinem Finish. Ausgezeichnet dieses Jahr!" (04/2025)

Yves Beck: 97-98 Punkte 
"Nuancen von Kalk und erdigen Noten mit Sellerie, ergänzt durch Nougat, frische Ananas, einen Hauch von ebenfalls frischer Mango und weißen Blüten. Salzig und lieblich im Auftakt, beeindruckt der Wein durch seine Frische gepaart mit Süße. Er ist präzise, kräftig, elegant und wird von einer ebenso strukturierenden wie prägnanten Säure getragen. Was für eine subtile, prägnante, charmante Schlagkraft … eine Ode an das Terroir!" (04/2025)

The Drinks Business: 93-95 Punkte 
"Pear Belle Hélène, butterscotch, wild floral honey and a hint of lemon thyme. On the palate, confit lemon and lemon meringue pie, perhaps a hint of confit wild strawberry. This is distinctive and I’m not sure I’d quite pick it as Coutet. And it almost has too much residual sugar for the acidity, though that’s very much a question of taste. I do like the Seville orange marmalade notes that seem to gather towards the finish giving a sense of how this will evolve – that, and the freshly grated ginger." - Colin Hay (04/2025)

Weinwisser: 19,5/20 Punkte
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Vinous

94-96 POINTS
The 2024 Coutet was picked over six tries although the final ones were not used with 134 g/L residual sugar this year. It has quite an intense bouquet with beautifully defined lemon thyme and light peach aromas. The palate is well balanced with a vivacious opening, lively apricot and quince notes and concentration effortlessly offset by the silver thread of acidity. Composed and persistent on the finish, this is a superb Coutet. - Neal Martin (04/2025)
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James Suckling

93-94 POINTS
Dried mangoes, pineapple, sweet lemons and some dried durian. Nicely unctuous with a long, flavorful finish. Waxy and medium- to full-bodied for a Barsac. - Zekun Shuai (04/2025)
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Lisa Perrotti-Brown

93-95 POINTS
The 2024 Coutet is pale lemon-straw in color. It needs a lot of shaking to coax out notes of yellow apples, juicy grapefruit, and fresh pineapples, plus hints of chalk dust and fresh ginger. The palate is tightly wound with wonderful energy and just enough freshness, finishing on a pure orchard fruit note. (05/2025)
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Château Coutet