Jane Anson: 90 Punkte
"Soft, fragrant, charming. Crisp, bright, vivid plum fruit that has the most grip of the three Vauthier estates on the southern slopes of St Emilion. Harvest 20 September to 5 October. 1/3 in oak, Philippe Baillarguet cellar master. Harvest 20 September to 5 October. 1/3 in oak." (04/2025)
Falstaff: 90 Punkte
"Kräftiges Rubingranat, violette Reflexe, dezente Wasserrandaufhellung. Tabakig, Rote Ribiseln, eingelegte rote Kirschen, verhaltenes Bukett. Schlank, Ribisel, rote Waldbeeren, frisch, mineralisch, zitroniger Touch im Abgang." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 90 Punkte
"Strahlendes Rubinrot; leicht reduktiv im Duft, kühler Kamin über dunkler Frucht; feingliedrig, mit Zug und Frisch, feine Gerbstoffe, ein Hauch von Krautigkeit schwingt mit, Loire-like im Stil, mit solider Länge und salingem Finish. Delikat." (04/2025)
Yves Beck: 93-94 Punkte
"Das Bouquet von Fonbel unterstreicht den Cabernet Sauvignon durch Nuancen von schwarzer Johannisbeere und Gewürzen. Es ist noch ein wenig reduktiv, aber das lässt im Laufe der Minuten nach und spricht zudem für die Zukunft. Der Wein ist leicht cremig im Auftakt, harmonisch und von bestens eingebundenen Tanninen gestützt. Ein Wein mit einer gewissen Breite, der sich durch seine Balance auszeichnet. Er ist mundend, elegant und kann in seiner Jugend genossen werden." (04/2025)
The Drinks Business: 89-91 Punkte
"After the Simards this is more classical. It has a broader frame but one nicely sculpted by the calcaire tannins, it’s sapid and juicy with a greater range of primary fruits – red and darker berries primarily. Denser at the core and with a little more acidity than the Simards which you have to accept to enjoy this. Gracious tannins and a pleasing clarity and precision." - Colin Hay (04/2025)
Decanter: 90 Punkte
"High toned, almost sharp red fruit start the expression with lifted acidity. This is really quite a gentle expression, fruit is lively but there’s little density, instead there’s a soft layer of chalky tannins which gives the texture and mouthfeel. This works though, it’s harmonious and leans into the vintage taking fruity purity and delivery a charming glass of wine. A subtle chewiness lingers on the finish with raspberry, cranberry and some soft clove and cedar spices. There’s freshness though, cool mint all the way through. I like this light style. A yield of 45hl/ha. Ageing 30% one use barrels. 3.6pH" - Georgina Hinlde (04/2025)
Weinwisser: 17/20 Punkte