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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm


Jane Anson: 90 Punkte 
"Juicy fruit integrity, deep spicy notes, just-ripe fruit with plenty of accompanying fragrance and charm, but the acidity of the vintage puts a little more emphasis on the tannins than ideal. 3.8 pH. Harvest 17 September to 8 October. 40% new oak. 16 hl/ha yield." (04/2025)

Falstaff: 91 Punkte 
"Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Schwarze Beerenfrucht, Nuancen von Cassis, tabakige Würze, ein Hauch von Orangenzesten, pfeffrige Würze vom Petit Verdot. Schlank, frisch, rotbeerige Textur, integrierte Tannine, mineralisch, anhaftend, verfügt über Reifepotenzial." - Peter Moser (04/2025)

Yves Beck: 92-94 Punkte 
"Welch schöne Fruchtintensität, gut eingebunden in den Cabernet mit Noten von Cassis und Holunder, ergänzt durch Himbeernuancen und einen Hauch von würzigen Aromen. Der Wein ist leicht cremig im Auftakt und wird von lieblichen Tanninen gestützt, die ihm Charme und Kraft verleihen. Ein einladender und harmonischer Wein, gut von seiner Struktur getragen." (04/2025)

Vinum: 91 Punkte 
"Mit 18% Petit Verdot dieses Jahr mit dem höchsten Anteil dieser Sorte in der Assemblage; strahlender Cabernet-Duft, klar und rein wie ein Bergbach, feine Würze, zeigt Tiefe; am Gaumen knackig, satte Frucht, feinkörniges Tannin, ausbalanciert, tänzerisch leicht, fruchtig-herbes Finish. Den Jahrgang sehr schön interpretiert." (04/2025)

The Drinks Business: 91-93 Punkte 
"Brighter, fresher, more lifted, more precise and more aerial than La Gurgue, but with the same sense of softness and creaminess – rare in the vintage – somehow evident even from the aromatic profile. A lovely very pure blackcurrant fruit, again with that signature Ferrière wild herbal and floral component that reinforces the impression of something natural (this is, of course, organic and biodynamic). There’s a touch of graphite and cedar too and, with aeration, a little damson. Sumptuously refined and both soft and delicate on the attack. But then the laser-sharp pure fruit cuts through the heart of the mid-palate. Very lively and energetic and very vivid in its fruit purity, this is great success (despite the small yields) in the vintage." - Colin Hay (04/2025)

Weinwisser: 18/20 Punkte
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Vinous

90-92 POINTS
The 2024 Ferrière was cropped at just 16 hl/ha between September 17 and October 7. This was raised in 40% new oak and 20% in ovoid amphorae. Proprietor Clare Lurton-Villars told me that this year, there is more Petit Verdot, which makes up 18% of the blend. I find this much more successful than its stablemate La Gurgue on the nose with blueberry and blackberry aromas. It's quite floral in style, with touches of violet coming through with time in the glass. The palate is medium-bodied with fine grip on the entry. This is a gutsy Ferrière, which I mean in a good way, with a deft pepperiness on the finish. It is worth seeking out. - Neal Martin (04/2025)
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

87-89 POINTS
More elegant and open than its sibling La Gurgue, the 2024 Ferrière reveals aromas of violet, dark berries, fresh licorice and spices, followed by a moderately weighted, sappy and ample wine with firm tannins and a strict, somewhat austere finish. It should gain depth and elegance with the élevage. This blend of 70% Cabernet Sauvignon, 18% Petit Verdot (the highest percentage in the estate's history) and 10% Merlot will mature in 40% new oak, 40% one-year-old barrels and 20% amphorae. - Yohan Castaing (04/2025)
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Château Ferrière

Château Ferrière – Seit drei Generationen in Frauenhand

Das Schloss stand bereits auf dem historischen Anwesen, als dieses Ende des 17. Jahrhunderts in das Eigentum von Gabriel Ferrière überging. Doch erst zu jenem Zeitpunkt erhielt es durch seinen neuen Besitzer den Namen, den es bis ...