Jane Anson: 94 Punkte
"Excellent quality from the off, this is gripping and fragrant, again slimmer than in recent years but again capturing and harnessing the potential finesse of the vintage, peony, iris, cassis bud, crushed rose petals. The fruit a little less evident that the flowers, this is more about texture and minerality. Winery at La Clotte now totally finished, vineyard is almost 50% replanted, just under 3ha in production, with another three years before the whole project with reception facilties are totally ready to go. 100% new oak. Harvest 1 to 5 October. Philippe Baillarguet cellar master." (04/2025)
Falstaff: 92 Punkte
"Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Frische Kirschen, kandierte Orangenzesten, feines Brombeerkonfit, floraler Touch. Saftig, zarte Fruchtsüße, rotes Beerenkonfit, elegant, frisch, mineralisch, Limetten im Nachhall, unkomplizierter Speisenbegleiter." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 91 Punkte
"Rubinrot leuchtend, aufgehellter Rand; intensive Nase, Kirschblüten, Johannisbeeren, Blaubeeren, Krätuerwürze; saftiger Gaumen, delikate, knackige Frucht, zupackende Säure und feine Gerbstoffe umgarnen das Fruchtbündel, elegant, mit Würze und Rasse, endet auf Sauerkirschen. Trinfkfluss pur!" (04/2025)
Yves Beck: 94-95 Punkte
"Das Bouquet des Clotte ist sehr fein und detailreich mit einer ansprechenden Fruchtintensität, bzw. Noten von Kirschen und Heidelbeeren, ergänzt durch einen Hauch von Kräutern. Am Gaumen ist der Wein dicht und harmonisch. Seine Tannine treten langsam in Erscheinung, erreichen ihren Höhepunkt kurz vor dem Abgang und verleihen dem gesamten Gaumen wertvolle Unterstützung. Ein Wein, der seine Kraft mit Gelassenheit und Prägnanz zur Schau stellt und sich seiner Symbiose aus Spannung, Kraft und Subtilität rühmen kann." (04/2025)
The Drinks Business: 91-93 Punkte
"A little more closed aromatically that Moulin St Georges (tasted just before). Walnut oil. Kalamata olives and tapenade. Damsons and plums, a little bramble and black berry. Redcurrant and cranberry. Moderate concentration and a lovely shape in the mouth. A certain creaminess but less than in the sunnier of the more recent vintages. Chewy on the finish. Very fine, but not at the level of the 2020 or 2022." - Colin Hay (04/2025)
Decanter: 92 Punkte
"Lovely floral and herbal nose - raspberry yoghurt, blackcurrant leaf, perfume, tobacco and liquorice. Super fragranced. Chewy and bright, but clean, this has some density but is presented with really quite mineral edges - wet stones, chalk, graphite and pencil lead come out almost straight away also with some bitter orange rind and dark chocolate touches. The flavours are lovely and there is purity here, it’s missing a little bit more density, but the vibrancy is there in spades. Crystalline finish. Not bad at all. Has a lovely outline and lingering flavour. 10% press wine. A yield of 22hl/ha. South exposure. Ageing 100% new oak. 3.5pH" - Georgina Hindle (04/2025)
Weinwisser: 18+/20 Punkte