"...schöne, komplexe, frische, blaubeerige Frucht, glasklar, ganz fein, Heidelbeeren, sehr gute Struktur, eher gute Säure und Tannine, mittlerer Körper, alles in guter Balance." (04/2025)
Jane Anson: 95 Punkte
Rich texture, this stands head and shoulders above many in the vintage, with graphite, crayon and cassis bud rather than exuberant black fruits. This is precise, savoury, delineated, floral, gunsmoke, juicy, captures the effortless elegance that Lafite does so so well, and it totally delivers. Harvest 23 September to 7 October, 32hl/h yield, above the Pauillac average, 16% press wine included in the blend. Director Eric Kohler's 33rd year in Pauillac. I am giving a slightly earlier begin drinking date than usual, but I am certain this will age exceptionally well as Lafite always does. (04/2025)
Falstaff: 95 Punkte
Tiefdunkles Rubingranat, tiefer Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Feine Kräuterwürze, rotbeeriger Touch, ein Hauch von Cassis, aber auch roten Herzkirschen. Ein Hauch von Edelholz. Straff, rotbeerig und frisch, seidige Tannine, lebendige Säurestruktur, Nuancen von Ribisel, mineralisch, delikat und leichtfüßig, ein finessenreicher Speisenbegleiter mit gutem Entwicklungspotenzial.
- Peter Moser (04/2025)