Jane Anson: 91 Punkte
"A château that has been riding a wave of success in recent years, producing excellent consistency, and here they deliver a concentrated shot of pureed damson fruit, a lovely addition in a vintage where things tend to be on the slim side. Juicy, textured, freshly cut herbs and gunsmoke layered through black fruits. Doesn't entirely escape the challenges of the year and is a little short on the finish but one of the successes of the year. Bonnie family owners here." (04/2025)
Falstaff: 92 Punkte
"Dunkles Rubingranat, tiefer Kern, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Noten von Zwetschken, Brombeerkonfit, etwas Nougat, einladendes Bukett. Saftig, rotes Waldbeerkonfit, frisch, integrierte Tannine, salzige Mineralität, ausgewogen, ein charmanter Begleiter bei Tisch." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 92 Punkte
"Tiefgründig, dunkle und rote Beeren im Bouquet, strahlend klar, etwas Schwarztee, Veilchenblüten; gradliniger Gaumen, feinkörnige Tannine umgarnen die delikate Frucht, lebhafte Säure, zeigt Energie und Finesse, hallt lange nach, endet würzig mit einem Tick Blutorangen. Sehr gelungen." (04/2025)
Yves Beck: 93-95 Punkte
"Das Bouquet von Malartic Lagravière zeigt verschiedene Facetten, ohne dass eine davon die anderen überdeckt. So werden die holzigen Noten von Düften roter Beeren und Minze umspielt. Am Gaumen überzeugt der Wein durch seine Rundheit und Harmonie. Er ist nicht besonders kräftig, aber vollendet und wird sowohl von seiner Säurestruktur als auch von seinen Tanninen gestützt. Ein überzeugender Wein, den man zwar bereits in seiner Jugend genießen kann, der aber auch über ein sehr gutes Reifepotenzial verfügt." (04/2025)
The Drinks Business: 91-93+ Punkte
"Sandalwood, white almond, almost a hint of horse hair and assorted croquant red and darker berries, a little plum skin too and, with aeration, graphite and a touch of acacia. Damson, redcurrant and mulberry. Lovely cassis appears on the attack – it builds in and through the mid-palate. When first tasted it seemed to tone in and tone out as one comes back to it, as if it’s just a little reluctant to show all that it has; a little more consistent when tasted at the UGC press tasting. The elevated Cabernet works here rather beautifully. Sapid and juicy, energetic and vibrant, this is a good result, but it does lose a bit of shape in the mid-palate which it never quite regains. A touch of dryness on the finish." - Colin Hay (04/2025)
Weinwisser: 17/20 Punkte