Zum Hauptinhalt springen
30 Jahre Erfahrung persönliche Beratung schnelle Lieferung exklusive Weine
Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm



Jane Anson: 91 Punkte 
"Inky in colour, roses, slate, liquorice, cassis bud, this is slim but with grip and texture, lifts through the palate and is an enjoyable if understated wine. 50% new oak. Harvest 1 to 15 October, Léa Zuger owner." - (04/2025)

Falstaff: 92 Punkte 
"Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Verhalten, zarte Kirschfrucht, etwas Pflaumen, zart floral, kandierte Orangenzesten. Saftig, dunkle Beerenfrucht, zartwürzige Tannine, mineralisch im Abgang, frischer Nachhall, ein vielseitiger, delikater Speisenbegleiter." - Peter Moser (04/2025)

Vinum: 90 Punkte
"Dunkelfruchtig und rauchig im Duft, zeigt krautige Noten; am Gaumen reife Kirschfrucht, baut ordentlich Druck auf, die Tannine sind wohl dosiert, die Säure verleiht Zug; im Abgang etwas kurz, endet rotfruchtig, mit herbem, leicht trocknendem Finale auf Blutorangenzesten." (04/2025)

Yves Beck: 94-95 Punkte 
"Mehr Merlot als üblich in der Cuvée von Malescot. Das Bouquet ist einladend, vor allem durch seine Frische und Finesse. Es offenbart Noten von Himbeeren, Erdbeeren und Pfefferminze, ergänzt durch Ausbaunuancen und blumige Anklänge. Der kompakte Wein verfügt über frische, samtene Tannine, die ihm eine subtile Herbheit verleihen, während die Säurestruktur Temperament und Salzigkeit bildet. Die Reifung wird sicherlich eine noch entscheidendere Rolle spielen als sonst. Ein lebhafter, animierender Wein, der nach mehr verlangt und sowohl jung als auch gereift genossen werden kann." (04/2025)

The Drinks Business: 92-94 Punkte 
"Lovely very classical Margellais aromatics – walnut, salted macademia nuts, black cherries, plump dark fruits of the forest and a suggestion of cedar. A subtle florality too. Sumptuous and impressively deep, dark and velvety on the palate, this is a considerable success. The acidity does tend to gather towards the finish and the effect is that this loses some of the opulence of the nose and the succulence of the mid-palate, but that’s well compensated for by the juiciness of the finish. Nicely done. Not exactly sleek, but very stylish and suave." - Colin Hay (04/2025)

Weinwisser: 17,5/20 Punkte
vinous_greyscale

Vinous

91-93 POINTS
The 2024 Malescot Saint Exupéry has a cohesive nose with ample scents of blackberry, raspberry, light violet and just a touch of cedar in the background—backward, for sure, but it unfurls in the glass. The medium-bodied palate has firm tannins, a little chewy in a pleasant way with composure and bite on the finish. This is a thoroughly enjoyable fresh Margaux that will drink earlier than the 2022. - Neal Martin (04/2025)
james_suckling

James Suckling

93-94 POINTS
Aromas of violets, dark cherries and blueberries follow through to a medium-bodied palate with chewy tannins. Slightly angular, but there is a good center palate to hold the fruit. Structured, with a medium-long finish. 53% merlot, 40% cabernet sauvignon and 7% petit verdot. 50% new oak this year in contrast with 60% last year. - Zekun Shuai (04/2025)
lisa_perrotti-brown

Lisa Perrotti-Brown

91-93 POINTS
Deep garnet-purple colored. After some swirling, notes of strawberry and rhubarb pie slowly emerge, followed by hints of dried herbs, pencil lead, and tilled soil. The light to medium-bodied palate is delicate and refreshing with just enough tangy flavors and a lightly chewy texture, finishing with an herbal lift. (04/2025)
uni-logo-flasche-liegend
Château Malescot St. Exupéry