Jane Anson: 92 Punkte
"Fragrant, grippy, lovely floral fragrance, gentle cumin and cloves, less density through the mid palate than in recent vintages bu they have captured the finesse and potential of the vintage, and you will not have to wait too long to drink. One to look out for if the prices are good. 3.6ph, 100% new oak, Philippe Baillarguet cellar master. Harvest 20 September to 5 October." (04/2025)
Falstaff: 91 Punkte
"Leuchtendes Rubingranant, violette Reflexe, breitere Randaufhellung. Zart nach Brombeeren, ein Hauch von dunklen Kirschen, tabakige Nuancen, kandierte Orangenzesten. Frisch, lebendig strukturiert, rote Kirschfrucht, zart nach Ribisel, mineralisch-salzig, ein leichtfüßiger Speisenbegleiter." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 90 Punkte
"Mittleres Rubinrot, feinduftige Nase, würzig, mit Kirschen, Johannisbeeren und Veilchen; gradlinig, kompakt, delikate Frucht, viel Zug und Frische seidige Gerbstoffe, markante Säure; ausgewogen, mit Johannisbeeren und etwas Blutorangen im Finish. Viel Trinkfluss hier." (04/2025)
Yves Beck: 93-95 Punkte
"Schöne Fruchtintensität gepaart mit blumigen Noten und viel Frische. Der Wein ist von mittlerer Dichte, leicht cremig und wird von samtenen Tanninen unterstützt, die eine präzise und tragende Kraft liefern. Ein Wein, der seine Kraft mit viel Finesse zur Geltung bringt! Kurz gesagt, ein großer Wein mit einem tonischen und langanhaltenden Abgang." (04/2025)
The Drinks Business: 91-93 Punkte
"As we move up the range we encounter more density and concentration. This has a dusty earthy terroir minerality. It’s juicy and sapid with the same slightly elevated acidity that one finds in de Fonbel. Lifted, aerial, croquant in its fruit signature. This slightly loses its shape on the finish with a slight drop off in the clarity of the fruit. But I love the quite creamy blueberry and black berry fruit and iris and iris bulb florality. There’s a touch of cedar with aeration." - Colin Hay (04/2025)
Decanter: 92 Punkte
"A softly perfumed nose with raspberry and cranberry elements. Crisp and crunchy, bright and shining, an almost sweet burst to the acidity with clean red berry fruit and lots of lifted freshness. A touch more density than Fonbel, with layers of mint, blueberry and liquorice. Well made with just a friendly, fun, and charming acidity. A touch sleek and lean towards the finish just becoming a bit more serious and spiced with lots of minerality but I like this. Very good. A yield of 35hl/ha. West exposure. Ageing 100% new oak. 3.5pH." - Georgina Hindle (04/2025)
Weinwisser: 18/20 Punkte