Yves Beck: 91-93 Punkte
"Das Bouquet von Poujeaux offenbart sich filigran und komplex mit vielen Nuancen; Noten von Tabakblättern, Blaubeeren und Minze treten in diesem Sinne hervor. Der Wein ist von mittlerer Dichte, elegant und ausgewogen. Seine Tannine bilden ein gutes Rückgrat. Dank ihrer subtilen Herbheit fördern sie die Frische und einen langen Nachklang. Ein Wein, der an Substanz gewinnen muss. Die Aussichten sind gut." (04/2025)
Vinum: 92 Punkte
"Ausdruckstark, frisch, feinwürzig, Cassis, Brombeeren und florale Noten; am Gaumen leicht cremig im Auftakt, feingliedrig, dabei gut strukturiert, die knackige, rote Frucht wird von markanten, jedoch feinen Tanninen getragen, eine saftige Säure trägt zur Struktur bei; lang, würzig, rotfruchtig im Abgang. Ein ausgezeichneter Poujeaux von klassischem Bau."
Decanter: 90 Punkte
"Blackcurrant leaf, some dried herbs, dark chocolate and bitter orange touches. Crisp with bright red berries - gently juicy with some chalky, creamy aspects on the mid palate. There’s tension here with liquorice and salty stones but actually it softens quite quickly ending with a mineral and softly bitter finish. Cool and long. Classic and will be very enjoyable. A yield of 33hl/ha. 3.85pH. Less Merlot than usual. Biggest percentage of Petit Verdot in the blend. Harvest 27th September to 9th October." - Georgina Hindle (04/2025)
Jane Anson: 90 Punkte
"Medium intensity deep plum colour, fragrant cumin and turmeric spice, this is enjoyable, sappy, a little leafy for sure but manages to capture the old school charm of a cooler Médoc vintage, and will deliver pleasure for a long time to come. Harvest September 27 to October 9. 33hl/h yield, 3.85ph, Mathieu Cuvelier owner. Tasted twice." (04/2025)
Falstaff: 91 Punkte
"Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, breitere Randaufhellung. Zarte rotbeerige Nuancen, ein Hauch von Ribisel, dezente Kräuterwürze klingt an. Mittlere Komplexität, etwas Cassis, frisch strukturiert, mineralisch im Abgang, etwas Nougat im Nachhall, bietet unkompliziertes Trinkvergnügen." - Peter Moser (04/2025)
The Drinks Business: 88-90 Punkte
"Quite nutty in its aromatic profile – usually a good sign of the ripeness of the pips – with dark berry fruits but little of the graphite or cedar of Chasse-Spleen, though a little more when re-tasted. Glossy and sleek on the palate, unusually so in fact for the vintage, and quite crystalline on the attack and opening, the extraction clearly very gentle. But you see why by the time you get to the finish where the acidity seem to gather and the tannins shade a little towards the dry-side. A little grainy on the finish. The Petit Verdot brings a green peppercorn note to this that helps sustain this on the finish." - Colin Hay (04/2025)