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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

90-91 POINTS
"…viel Frucht, Mitte zuerst etwas karg und dann doch auch etwas Charme, nussige Noten, Schoko, trockene Tannine." (04/2025)


Yves Beck: 91-93 Punkte

"Das Bouquet von Poujeaux offenbart sich filigran und komplex mit vielen Nuancen; Noten von Tabakblättern, Blaubeeren und Minze treten in diesem Sinne hervor. Der Wein ist von mittlerer Dichte, elegant und ausgewogen. Seine Tannine bilden ein gutes Rückgrat. Dank ihrer subtilen Herbheit fördern sie die Frische und einen langen Nachklang. Ein Wein, der an Substanz gewinnen muss. Die Aussichten sind gut." (04/2025)


Vinum: 92 Punkte

"Ausdruckstark, frisch, feinwürzig, Cassis, Brombeeren und florale Noten; am Gaumen leicht cremig im Auftakt, feingliedrig, dabei gut strukturiert, die knackige, rote Frucht wird von markanten, jedoch feinen Tanninen getragen, eine saftige Säure trägt zur Struktur bei; lang, würzig, rotfruchtig im Abgang. Ein ausgezeichneter Poujeaux von klassischem Bau."


Decanter: 90 Punkte

"Blackcurrant leaf, some dried herbs, dark chocolate and bitter orange touches. Crisp with bright red berries - gently juicy with some chalky, creamy aspects on the mid palate. There’s tension here with liquorice and salty stones but actually it softens quite quickly ending with a mineral and softly bitter finish. Cool and long. Classic and will be very enjoyable. A yield of 33hl/ha. 3.85pH. Less Merlot than usual. Biggest percentage of Petit Verdot in the blend. Harvest 27th September to 9th October." - Georgina Hindle (04/2025)


Jane Anson: 90 Punkte

"Medium intensity deep plum colour, fragrant cumin and turmeric spice, this is enjoyable, sappy, a little leafy for sure but manages to capture the old school charm of a cooler Médoc vintage, and will deliver pleasure for a long time to come. Harvest September 27 to October 9. 33hl/h yield, 3.85ph, Mathieu Cuvelier owner. Tasted twice." (04/2025)


Falstaff: 91 Punkte 

"Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, breitere Randaufhellung. Zarte rotbeerige Nuancen, ein Hauch von Ribisel, dezente Kräuterwürze klingt an. Mittlere Komplexität, etwas Cassis, frisch strukturiert, mineralisch im Abgang, etwas Nougat im Nachhall, bietet unkompliziertes Trinkvergnügen." - Peter Moser (04/2025)


The Drinks Business: 88-90 Punkte 

"Quite nutty in its aromatic profile – usually a good sign of the ripeness of the pips – with dark berry fruits but little of the graphite or cedar of Chasse-Spleen, though a little more when re-tasted. Glossy and sleek on the palate, unusually so in fact for the vintage, and quite crystalline on the attack and opening, the extraction clearly very gentle. But you see why by the time you get to the finish where the acidity seem to gather and the tannins shade a little towards the dry-side. A little grainy on the finish. The Petit Verdot brings a green peppercorn note to this that helps sustain this on the finish." - Colin Hay (04/2025)

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Vinous

89-91 POINTS

The 2024 Poujeaux is quite bold and savory, largely because of the elevated presence of Petit Verdot in the blend. Dried flowers, lavender, spice and licorice lend dark tonalities to the bouquet. In 2024, Poujeaux is quite reticent, despite its mid-weight structure and modest 12.5% alcohol. I would cellar it for a few years, as this needs time to come together. I find the 2024 a bit raw and unformed at this stage, and yet it has plenty of depth to make me cautiously optimistic about the future. Tasted two times.


- Antonio Galloni (04/2025)

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James Suckling

91-92 POINTS

Good depth on the nose for this vintage, showing smoked herbs and dark cherries. Fluid in the middle with firm, chewy tannins and a tight-grained finish.


- Zekun Shuai (04/2025)

jeb_dunnuck

Jeb Dunnuck

88-90 POINTS

Based on 50% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, and the rest Petit Verdot resting in 30% new barrels, the 2024 Château Poujeaux is deep purple-hued with solid Cabernet notes of darker currants, blackberries, scorched earth, and graphite. Medium-bodied, with a focused, structured mouthfeel, ripe yet building tannins, and a good finish, it should easily end up being an outstanding wine. (05/2025)

lisa_perrotti-brown

Lisa Perrotti-Brown

82-84 POINTS

Deep garnet-purple colored. Notes of red currant jelly and rhubarb preserves leap from the glass, plus hints of tar, dried sage, and damp soil. The light-bodied palate is rugged and chewy with just enough freshness and an herbal finish. (05/2025)

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Château Poujeaux

Château Poujeaux – auch ohne Klassifizierung klasse

Weshalb das Château Poujeaux nicht bereits bei der Bordeaux-Klassifizierung 1855 als Cru Grand Bourgeois Exceptionnel eingestuft wurde, lässt sich aus heutiger Sicht kaum nachvollziehen – zählte es doch bereits damals zu den g ...