Jane Anson: 92 Punkte
"Bright plum and red cherry, pleasurably sappy structure to the tannins, this is full of joy and gives a Margaux lift without having to wait too long. 30% new oak for ageing, 45hl/h yield, impressive quality and a success in the vintage." (04/2025)
Falstaff: 92 Punkte
"Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Zart nach Brombeeren und Cassis, ein Hauch von Nougat, Orangenzesten, einladendes Bukett. Mittlere Komplexität, rund und saftig, animierendes Säurespiel, ausgewogen und gut anhaftend." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 87 Punkte
"Stark vom Holz geprägt im Duft; cremig im Auftakt, knackige Frucht, dann jedoch überlagert von trocknenden Gerbstoffen. Ob der Ausbau mehr Schliff bringt?" (04/2025)
Yves Beck: 91-93 Punkte
"Wie üblich offenbart sich Siran nach und nach. Zunächst ist er reduktiv, bevor er Noten von schwarzer Johannisbeere, Veilchen und Eukalyptus erkennen lässt. Wie das Bouquet ist auch die Entwicklung am Gaumen noch nicht abgeschlossen. Und genau deshalb handelt es sich um eine Fassprobe! Die feinkörnigen Tannine verleihen Kraft, gemeinsam mit der Säure, die den tonischen Aspekt und die Struktur bildet. Ein vielversprechender Wein!" (04/2025)
The Drinks Business: 91-93 Punkte
"This treads the tight-rope wire and threads the needle of the vintage well. It’s dark berry-fruited, with a little purple plum and damson, it has that Margaux florality and a wild heathery moorland note too that I have often found in recent vintages of Siran (as well as in some very old ones). The Cabernet signature is especially attractive and this remains pure, precise and limpid all the way to quite a distant vanishing point. Not the poise or outright elegance or charm of, say, 2020, but this is an excellent result from a very consistent address." - Colin Hay (04/2025)
Decanter: 92 Punkte
"Dried herbs, blackcurrant leaf, dark cherry scents. Clean and focussed, Juicy and plump, it retains a sense of leanness and sleekness, direct and focussed, tapering with the frame of the tannins towards a cool and salty finish but the initial fruit burst is lovely. Great acidity and bounce as well as seriousness. It needs to come together a bit more but it has both a sense of classicism and fun. Tasted twice." - Georgina Hindle (04/2025)