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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm


Jane Anson: 96 Punkte 
"Love the grilled white peach and pear, with delicious smoked grilled oak. Grippy and drawn out, with a ton of elderflower, white pepper, lime zest. Will need time after bottling to fully reveal the depth of fruit, but hard to resist even now. Harvest 12 to 21 September. 3.1 pH. 80% new oak, 20% amphora." (04/2025)

Vinum: 93 Punkte 
"Feinduftig, komplex, Kräuter, Gräser, Jasmintee, Grapefruit, weisser Pfirsich, mineralische Untertöne; cremiger Auftakt, delikate Frucht, sehr gute Säurestruktur, viel Energie, Rasse und eine wunderbare Länge; endet salin und langanhaltend. Hervorragend." (04/2025)

Yves Beck: 94-96 Punkte 
"Der Valandraud Blanc stammt aus einer 3 ha großen Lage auf lehm- und kalkhaltigen Böden und wird in Barriques und Amphoren auf der Feinhefe ausgebaut. Das tiefgründige und subtile Bouquet offenbart Noten von Feuerstein, weißen Blüten und Zitronengras. Es wird von einer prägnanten, saftigen Struktur untermalt, die für Frische, Temperament und ein langanhaltendes Finale sorgt." (04/2025)
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Vinous

92-94 POINTS
The 2024 Valandraud Blanc was picked three times in the vineyard and matured in 80% new oak and 20% amphora. It is less expressive than the Virginie at the moment, but there is more concentration and honeysuckle scent that evolves in the glass. The palate is well balanced with a tangy, orange pith and mandarin-tinged entry. It has a keen line of acidity with a composed and persistent finish. I can see this drinking very well once in bottle. I like the energy here. - Neal Martin (04/2025)
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Jeb Dunnuck

95-97 POINTS
Based on 55% Sauvignon Gris, 40% Sauvignon Blanc, and 5% Sémillon, aged in 80% new barrels, the 2024 Château Valandraud Blanc reminds me of Pavillon Blanc from Château Margaux with its citrus, mint, floral, and crushed stone aromatics. Medium-bodied and concentrated, it has a gorgeous mineral character and riveting length on the finish. (05/2025)
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Lisa Perrotti-Brown

94-96 POINTS
Races out with vibrant notes of fresh grapefruit and lemongrass, plus hints of lime blossoms, crunchy pears, and fennel seed. Medium-bodied, the palate is racy and intense with loads of spicy sparks on the finish. (05/2025)
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Château Valandraud

Château Valandraud – vom Garagenwein zum Premier Cru

Nicht über ausreichende finanzielle Mittel zu verfügen, kann sich auch als Vorteil erweisen: Weil sich Murielle Andraud und Jean-Luc Thunevin 1991 zwar gerade so den Kauf eines 0,6 Hektar großen Weinbergs in