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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm


Jane Anson: 93 Punkte 
"Rich and welcoming nose, grilled pineapple, white mango and pear, savoury and enticing, great quality, good nuanced spice, a little overly austere on the finish but aromatics excellent, and will easily take a few years in bottle developing complexity before being fully ready to drink." (04/2025)

Yves Beck: 93-94 Punkte 
"6,2 ha Fläche für den Blanc du Tertre. Sie besteht aus einem Hauptblock von 4 ha (sandig-kiesig) und einem zweiten Block in Richtung Monbrison, ebenfalls sandig-kiesig, aber mit etwas mehr Sand. Das Bouquet ist subtil und einladend. Es offenbart angenehme Noten von Birnen und weißen Blüten auf einem Hintergrund von tropischen Nuancen, bzw. Maracuja und frischer Ananas. Der Wein ist leicht salzig im Auftakt, linear, ausdrucksstark und von einer strukturierenden Säure geprägt, die ihm Dynamik und Temperament verleiht. Ein mundender, animierender Wein." (04/2025)
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Vinous

89-91 POINTS
The 2024 Tertre Blanc, which contains 30% Chardonnay, 33% Sauvignon Blanc, 23% Gros Manseng and 14% Viognier, has a lilting bouquet of grapefruit, honeysuckle and beeswax. The palate is fresh on the entry, with decent weight, an attractive texture and a bright, engaging finish. This is a lovely white Bordeaux that holds your interest. - Neal Martin (04/2025)
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James Suckling

92-93 POINTS
A fresh, perfumed nose with some pears, lemon zest, nectarines and lemongrass. Crisp and medium-bodied on the palate, this has lovely freshness and a textured, lightly phenolic finish. A mix of sauvignon blanc, chardonnay, viognier and gros manseng. - Zekun Shuai (04/2025)
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

88-90 POINTS
A blend of 33% Sauvignon Blanc, 30% Chardonnay, 23% Gros Manseng and 14% Viognier, the 2024 du Tertre Blanc reveals aromas of confit citrus, lime, lemongrass and spring flowers. Medium-bodied, tense and lively, it's sappy with a juicy core of fruit and elegant acidity on the finish. This is a classic at this address. - Yohan Castaing (04/2025)
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Château du Tertre

Château du Tertre – von Iren, Niederländern und Franzosen

1143 soll es schon erbaut worden sein, doch erst 1736 gab Pierre Mitchell dem Anwesen seinen noch heutigen Namen Château du Tertre. Parallel hat der Ire die erste Glashütte in