"Black cherry puree on the opening, fresh pomegranate and orange peel, oyster shell salinity comes in pretty strongly halfway through. Great quality, with lift and falls on the right side of austere. Harvest 24 September to 8 October. 40 hl/ha. 25% new oak, 14ha of vines, limestone plateau plus clay limestone slopes." (04/2025)
Falstaff: 92 Punkte
"Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, breitere Randaufhellung. Feine rote Herzkirschfrucht, zart nach Ribiseln, kandierte Orangenzesten sind unterlegt. Mittlerer Körper, mineralisch, feine Kirsche, mineralisch-salzige Textur, finessenreicher Abgang, ein lebendiger Begleiter bei Tisch." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 93 Punkte
"Rubinrot leuchtend; im Duft fast schon burgundisch anmutend, feinwürzig, mit strahlender Frucht, subtile Röstnoten, Kirschen, Johannisbeeren; gradlinig am Gaumen, markante Gerbstoffe umgarnen die Frucht, der Wein zeigt Rasse und Struktur, frisch und pfefferwürzig im Abgang. Ein äusserst eleganter Clos de l'Oratoire, für die mittlere Reife gebaut." (04/2025)
Yves Beck: 92-93 Punkte
"Schöne Fruchtintensität durch Nuancen von roten und schwarzen Beeren, ergänzt durch Pfingstrosen sowie einem Hauch von Kräutern. Am Gaumen zeigt der Wein ein schlankes und präzises Profil. Seine samtene Tannine bilden ein zuverlässiges Rückgrat. Sie gehen eine perfekte Symbiose mit der Säurestruktur was zu einem vollmundigen, bestens ausbalancierten Wein führt." (04/2025)
The Drinks Business: 90-92 Punkte
"Black cherry. Blackcurrant. A little blueberry and that stalky leafiness of the Cabernet Franc, above all with gentle aeration in the mouth. Here we move from sheets of silk to cashmere, with a little more density and depth and with the calcaire tannins entering between the strata. I love the uplift of sapid freshness that I find in the mid-palate. This is vibrant and very pure if perhaps lacking a little complexity in comparison with the 2020 or 2022." - Colin Hay (04/2025)
Decanter: 91 Punkte
"Perfumed blackcurrant fruit on the nose, inky blue tones, some salty minerality and touches of vanilla and clove. Bright but quite lean and mineral straight away, this has a good structure, filling with a really chalky texture. It feels concentrated and the flavour linger a long time on the finish - blackcurrant, plum and soft cedar spices. It’s super approachable and juicy to begin with then a tiny bit strict on the finish. Again, there’s precision and focus but this needs to soften a touch more. Livelines is there. Ends salty. Ageing 25% new oak barrels." - Georgina Hindle (04/2025)
Weinwisser: 17,5/20 Punkte