Decanter: 93 Punkte
"Cool blue fruit, crayon, violets, liquorice and plum. Deeply perfumed and gorgeous purple colour. Juicy and plentiful, clean and lean with some slate and liquorice. Can feel the terroir straight away, grippy and intense with a lovely bouncy layer of dark fruit underneath. Richness and texture is there, this is a serious wine with so much concentration balanced against straight and direct tannins. Funnelled but salty, juicy, sweet, sour - all combining here to be so elegant and enjoyable. A very accomplished wine not trying too hard. Cool and delightfully enjoyable. Stylish. Ageing 50% new barrels for 16 months. 7.6% press. 3.62pH." - Georgina Hindle (04/2025)
Jane Anson: 91 Punkte
"Bright vivid plum character, sappy and juicy, the austerity is pretty high with cloves and smoky black tea, elderflower, cherry pit. Needs time in bottle to really open up, but this is good quality, and has plenty of St Julien character. 32hl/ha yield. 50% new oak, with some larger oak casks. 3.62 pH, 32 hl/ha. 7.6% press wine. Harvest 25 September to 10 October." (04/2025)
Yves Beck: 93-94 Punkte
"Noten von Cassis und Holunder auf einem kreidigen Hintergrund unterstreichen Frucht und Frische. Nicht zu vergessen sind ist die vorhandene Finesse sowie die Subtilität. Am Gaumen erscheint mir der Clos du Marquis zurückhaltend, ein wenig verhalten. Er braucht einige Minuten, um schließlich eine ungeahnte Kraft zu offenbaren. In Wahrheit betritt er die Bühne auf Zehenspitzen, um sich schließlich mit Überzeugung niederzulassen. Die Kraft ist da, die Finesse angedeutet und die Größe suggeriert. Ein Wein, der noch ein wenig auf der Suche nach sich selbst ist, aber ich glaube, er weiß, wohin er will. Man muss ihm nur ein wenig Zeit lassen." (04/2025)
Vinum: 92 Punkte
"Zurückhaltender als Le Petit Lion, jedoch mit etwas mehr Tiefgang, dunkle Frucht, Zedernholz, Veilchen; eleganter Gaumen, gute Struktur, die Frucht ist perfekt reif, eine vife Säure verleiht Zug; im Abgang von sehr guter Länge, rotfruchtig-würziges Finale." (04/2025)