Jane Anson: 95 Punkte
"Restrained right now, just getting revved up, delivering pear, saffron, elderflower, white tea and liquorice root. Limestone soils in northern Médoc, field grafted from Cabernet Sauvignon in 2021. This needs carafing, and should take a few years before really opening up, but has a ton of texture, confidence and character. 3.04 pH. Harvest 17 to 27 September. 8% new oak." (04/2025)
Falstaff: 94 Punkte
"Helles Gelbgrün, silberfarbene Reflexe. Zarte weiße Tropenfrucht, ein Hauch von Mango und Guaven, florale Nuancen, mineralisch, Limettenzesten sind unterlegt. Mittlerer Körper, leichtfüßig, feine weiße Frucht, frischer Säurebogen, salzig-zitronig im Abgang, ein delikater Speisenbegleiter mit sicherem Reifepotenzial." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 96 Punkte
"Etwas kräftiger in der Farbe als Pagodes, mit mehr exotischen Früchten im Duft, die das zitrische Boukett ergänzen, darüber Fenchelsamen und florale Noten; reichhaltig am Gaumen, dabei federleicht, baut Druck auf, bleibt hochelegant, Säure und Frucht in perfekter Harmonie, frisch, langanhaltend, ausgewogen. Ein sensationeller Cos d'Estournel blanc." (04/2025)
The Drinks Business: 95-97 Punkte
"Almost Sauternais in terms of its aromatics. Lanolin. Peach, pear, yuzu, elderberry and jasmine. A little ginger, freshly grated, and lemongrass too. This is a study in tension – between the colossal horizontal range and the acidity that seeks to demolish it vertically (Dominique Arangoits laughs at the suggestion). Brilliantly explosive in the mouth. Incredibly broad and mouth-filling, succulent and stylish, but so vivid and dynamic. A balance constructed out of the battle of the 2 varietals – the amplitude of the Sémillon, the verticality and acidity conveyed by the Sauvignon Blanc. Glass-shatteringly brilliant!" (04/2025)
Weinwisser: 18/20 Punkte