Jane Anson: 92 Punkte
"A big jump up in depth and quality on the aromatics from Madame de Beaucaillou, here you get unmistakable mid palate weight and texture, with juice and salinity on the finish, 3.7pH. Harvest 23 September to 8 October. 60% new oak (in 2022 it was at 80%). Good stuff from the Ducru team, delivering an earlier drinking vintage of this wine that maintains estate signature." (04/2025)
Falstaff: 92 Punkte
"Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Tabakig, Nuancen von roten Waldbeeren, ein Hauch von Orangenzesten, frische Kirschen sind unterlegt. Gute Komplexität, Brombeerkonfit, frischer Säurebogen, reife Tannine, bleibt haften, salziger Nachhall, schwarze Kirschen im Abgang." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 92 Punkte
"Was für ein Duft, das springt förmlich aus dem Glas, ein hervorragendes Parfüm, dunkle Frucht, feuchter Stein, subtile Röstnoten, kalter Kamin; am Gaumen mit einer bezaubernden Frucht, knackig, zeigt Dichte, Präzision, feinkörniges Tannin und eine schöne Länge."
Decanter: 92 Punkte
"Vanilla, raspberry and cherry, some perfumed notes with floral accents. Deep, vivid purple colour. Tangy and crisp, this has more minerality straight away, a touch of chalky, salty tannins gives the mouthfeel with cool blue fruit underneath. This has the structure, needs to broaden slightly but there's a good definition. Mouthwatering acidity, this will be enjoyable to drink early on. A touch of bitter spice - orange rind, dark chocolate and tobacco on the finish. Graphite too. Definitely lean but this has some joyful fruit to balance the strictness. Starting to be elegant, and relaxed. 3.7pH." - Georgina Hindle (04/2025)
The Drinks Business: 91-93 Punkte
"A lovely croquant dark berry fruit – blueberry, mulberry and bramble with a little plum too. Walnut shell. More and more cassis as one draws in the air. There’s less new oak here than usual and that works well, accentuating the sense of precision and the purity of the fruit. This is big, bold and quite voluptuous with quite a generous naturally sweet fruit. Punchy and crunchy too. The tannins are very present (just look at that IPT figure) and they help to structure this – entering between the layers and giving an expansive vertical range to the wine." - Colin Hay (04/2025)
Yves Beck: 92-94 Punkte
"Einladende fruchtige und würzige Noten im Bouquet von La Croix mit Düften von Holunder und Cassis, ergänzt durch einen Hauch von Mineralik. Die sortentypische Frische des Cabernet kommt gut zur Geltung und harmoniert mit dem Charme des Merlot. Der Wein überzeugt durch seine Dichte und Linearität. Er entwickelt nahtlos entlang des Gaumens und kann sich auf bestens eingebundene Tannine stützen, die ihm Kraft und Frische verleihen. Der Wein wird während der Reifung seine endgültige Form finden, aber die Weichen sind bereits vielversprechend gestellt. Ein authentischer und mundender Wein, den man jung und weniger jung genießen kann!" (04/2025)
Weinwisser: 17,5/20 Punkte