Decanter: 93 Punkte
"Violets and blackcurrants on the nose, smells ripe and quite heady - an air of sexiness about this. Some caramel, cedar and black chocolate too. Unctuous and ripe in the mouth, this has chewy tannins and lively acidity which really makes this zingy and focussed on the palate. A good balance between ripe fruit, fine tannins and subtle power ending in liquorice, black chocolate and toast. Structured and massy but in keeping with the vintage, not heavy or dense but so much flavour here. 2% Petit Verdot completes the blend. Ageing 50% new barrels, 18 months. 3.62pH." - Georgina Hindle (04/2025)
Jane Anson: 93 Punkte
"Here you get that sexy Petit Mouton kick, defined by Cabernet, less exuberant profile than in recent years and yet great texture and lift, supple blackberry fruits, cocoa bean lacing. Very much succeeding in the vintage without compromising the heart of the estate signature. Jean-Emmanuel Danjoy director. Harvest 23 September to 5 October. 3.62 pH. 50% new oak." (04/2025)
Falstaff: 93 Punkte
"Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Feine Kombination aus Cassis, Röstaromen und Nougat, Brombeerkonfitüre ist unterlegt, kandierte Orangenzesten. Mittlere Komplexität, frische Herzkirschen, rotbeerige Nuancen, frisch und anhaftend, wirkt leichtfüßig, mineralisch-salzig im Abgang." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 93 Punkte
"Dunkles Rubinrot, subtile Röstaromen, kalter Kamin, Colakraut, Brombeeren, florale Noten, verspielt; am Gaumen seidenweich, rund, baut Druck auf, bleibt elegant, die Tannine sind fein, die Säure belebt, hallt lange nach. Wird früh Spass machen." (04/2025)
Yves Beck: 94-96 Punkte
"Die Nuancen von frischem Holz prägen das Bouquet des Petit Mouton, verdienen es jedoch, die Bühne mit Düften von Cassiscreme, Süßholz und schwarzem Pfeffer zu teilen. Cremig und lieblich im Auftakt, zeigt der Wein Temperament und Charme. Seine Tannine gehen Hand in Hand mit einer spritzigen, saftigen Säure und einem lieblichen, wohltuenden Abgang. Ein Petit Mouton, der Kapriolen macht und beschließt, seinen Weg der Beständigkeit und seiner eigenen Identität zu gehen, wobei er seine moutoneresque Persönlichkeit unterstreicht. Die Finesse der Tannine und das Temperament der Struktur schaffen eine umhüllende und mundende Fusion. Ein sehr schöner Erfolg." (04/2025)
The Drinks Business: 92-94 Punkte
"Beautiful aromatically, very sleek and pure and crystalline. There’s more cedar here than at any other address. Dark cassis and black cherry fruits. Lush and plush, layered and incredibly harmonious. Ample, mouth filling with the lovely sensation of the viscosity gathering in the form of tears the slowly descend the cheeks. Spherical at the core. The most ultra-fine grained of tannins. A gentle pinch and lift towards a fantail finish. Fabulous. This could be the grand vin of an earlier epoch. The pick of the first growth seconds in 2024 and vintage transcendent." - Colin Hay (04/2025)
Weinwisser: 18/20 Punkte