Decanter: 95 Punkte
"Beautiful perfume and aromatic intensity on the nose. Such pristine aromatics. Clean blue fruits and soft saltiness. Bright and shiny straight away, a cool and crisp aspect to the fruit, you can feel the Cabernet density in terms of tannins, they fill the mouth with a crunchy and softly chalky texture with cherry and plum fruit aspects. It loses a little thrust, just softening towards the finish, but this has structure and concentration to the fruit. This has muscle, and a quiet confidence. Super elegant and a different touch than many in Pomerol. 3.70pH. A yield of 30hl/ha. And more Cabernet than usual at 9% instead of 5%." - Georgina Hindle (04/2025)
Jane Anson: 94 Punkte
"Violet ruby with a vibrant rim, reflects the savoury vivid quality of the vintage in the wines that deliver. Clear chamomile tea, fragrant white blossom, redcurrant, blueberry, a touch of austerity and reserve compared to the past few vintages, but with purity and finesse, mouthwatering finish, 30hl/h yield, 3.7ph, harvest 20 September to 2 October. 3.70 pH, and a high Cabernet character in the final blend (despite one block less of Cabernet Franc after replanting), 66% new oak. An enjoyable wine from Alexandre Thienpont." (04/2025)
Falstaff: 96 Punkte
"Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Feine dunkle Beerenfrucht, ein Hauch von Brombeerkonfit, dezente Kräuterwürze, feiner Cassisanklang, facettenreiches Bukett. Komplex, kräftig, reife Tannine, gute Frische, schwarze Kirschen, salzige Mineralität, lange anhaftend, verfügt über sicheres Reifepotenzial. Erstmals seit Langem mit einem kleinen Anteil von 9 % Cabernet Sauvignon." - Peter Moser (04/2025)
Vinum: 98 Punkte
"Leuchtendes Rubinrot und expressiv im Duft, strahlende Frucht, feines Sahnehäubchen, Veilchen über reifer Brombeere, das Holz noch wahrnehmbar, nicht zu dominant, ein Hauch dunkler Tabak schwingt mit; dicht am Gaumen, ungemein kompakt, der Wein zeigt Konzentration, die Frucht ist ungemein knackig, Tannine von höchster Güte begleiten die Frucht über die Zunge, stets da, nie zu dominant, im Abgang von majestätischer Länge mit einem aromatischen Potential, das Seinesgleichen sucht. Hervorragend." (04/2025)
Yves Beck: 96-97 Punkte
"Erdige und blumige Nuancen im Bouquet von VCC, das auch Noten von schwarzen Beeren und Pfefferminze offenbart. Der elegante Wein offenbart sich nahtlos in einem Zug. Die noch etwas straffen Tannine bieten Kraft, gemeinsam mit der Säurestruktur. Zusammen bilden diese beiden Komponenten eine Art Lebensversicherung, die dem Wein eine lange Zukunft beschert, ohne dass er dabei an Frische einbüßt, sodass er auch in seiner Jugend genossen werden kann. Ein Wein voller Finesse, mit seiner jugendlichen Bordeaux-Charakteristik, um nicht zu sagen „pomerolisch“, der Muskeln und Finesse vereint. Ein vollendeter und gelassener Wein." (04/2025)
The Drinks Business: 94-96+ Punkte
"Magnifique! Aromatically vertical, like Le Pin but fresher in a way and more direct. Cassis. Blackcurrant, bramble. Graphite and a hint of the cedar to come, more and more as this opens up and inhales. A little fresher in its fruit signature, with redcurrant and a redcurrant leafiness. Mimosa and rose petal. Lovely is form with a narrower frame than in recent vintages, accentuating the sense of crystallinity. This is like a vertically presented cylinder, glassy and crystalline to the middle with up-thrusts of fresh dark berry fruits revivifying the palate. With aeration in the mouth the cedar and cassis interweave like a vine spiralling upwards as it attaches itself to a vertical stake – gorgeously inter-coiled. A great sense of vertical range and hence depth. Yet this feels light and aerial. I love the reappearance of the bulby floral notes on the finish. Long and intensely vinous. More linear than it has been in recent vintages. Serine." - Colin Hay (04/2025)